Til tider er boligmarkedet tregt, andre ganger går det med fryd og gammen. Dersom boligmarkedet er nede i en sakte periode er det viktig å ha en dyktig eiendomsmegler med på laget for å få solgt boligen relativt raskt.

Megler som kjenner markedet og området

Mange mener at sommeren og høsten er den perfekte tiden å selge eller kjøpe bolig på, men uavhengig av sesongen på året hender det at boligmarkedet ikke går like bra. En megler som kjenner markedet og lokalområdet vet hvordan tiltrekke seg kjøpere til tross for tregheter i markedet, og dermed får solgt boligen også raskt i disse tilfellene. De når også ut gjennom flere kanaler som «den vanlige mannen i gata» ikke alltid har kjennskap til.

Få frem det beste ved boligen

En god eiendomsmegler vet hvordan boligen skal fremmes for å vise de aller beste sidene. Dette er essensielt for å gi et godt førsteinntrykk og lokke potensielle kjøpere til å komme på visning. Her gjelder eventuelt bruk av en boligstylist til å gjøre klart til fotoshoot og visninger. Styling er viktig for å nå ut til flere kundegrupper, eventuelt fokusere på en spesiell gruppe slik at salget går unna.

Klargjør boligen

Boligen må gjøres klar til både bilder til salgsannonsen og visninger. For å klargjøre boligen er det viktig å fjerne alt rot som flyter rundt og fjerne personlige gjenstander slik som familiebilder, bryllupsbilder, barneleker og annet. Det er viktig at boligen får et nøytralt preg slik at de potensielle kjøperne kan se for seg å bo der selv – ikke at de er på besøk hos noen andre.