Smarte løsninger i liten bolig
Gi din stemme

Kjøp av bolig blir stadig dyrere, og flere må gå ned på størrelsen på boligen. Da er det viktig å tenkte arealeffektivt og utnytte den plassen man har.

Særlig i Oslo har det blitt veldig dyrt pr kvadratmeter, men det er mange muligheter for å utnytte plassen så godt som mulig. Fordi det er mange små boliger kommer møbelaktørene stadig med flere møblement som er tilpasset mindre boliger, blant annet IKEA har mange svært plasseffektive løsninger. Dersom du har en liten bolig finnes det med andre ord mange muligheter for deg, selv om det er snakk om et «bøttekott».

Se deg om på visning

Under visningen bør du sjekke ut arealet og planløsningen til leiligheten. Litt forarbeid før visning kan også være nyttig, da plantegningene normalt sett er en del av annonsen og ligger alltid i prospektet. På selve visningen kan du se hvordan den forrige eieren har utnyttet plassen, noe som gir en viss indikasjon på hvilke muligheter som ligger til grunn.

God lagringsplass er viktig i en liten bolig, ettersom det fort blir rotete. Se på hvilke løsninger som har blitt brukt, og finn ut hva som fungerer for deg. Det er ikke noe i veien for å gjøre det på en annen måte for å tilpasse dine behov. Når boligen er liten bør du også fokusere på lysere farger, ha god belysning og gjerne noen speil. Alle disse elementene gir inntrykk av en større bolig enn den faktisk er.